Marbella Lake Nueva Andalucia MDR Luxury Homes

Nueva Andalucía: Luxe Leven in de Parel van Marbella

Nueva Andalucia, een van de meest begeerde wijken van Marbella, biedt een perfecte mix van luxe, rust en gemak. Gelegen ten westen van Marbella en net boven het bruisende Puerto Banús, is deze prachtige woonwijk niet zomaar een plek om te wonen; het is een lifestylebestemming op zich. Hier krijgt u toegang tot adembenemende uitzichten, een kosmopolitische sfeer en een scala aan eersteklas voorzieningen.

Ligging en Bereikbaarheid

Strategische Locatie:
Nueva Andalucía ligt tussen de AP-7 tolweg in het noorden, de Guadaiza rivier in het westen en de Rio Verde in het oosten. De wijk is ideaal gelegen voor wie de Costa del Sol wil verkennen, met Marbella’s Golden Mile op slechts 10 minuten rijden. De internationale luchthaven van Málaga ligt op ongeveer 35 minuten afstand, terwijl de luchthaven van Gibraltar in minder dan een uur bereikbaar is.

Gemakkelijke Toegang:
De wijk is uitstekend bereikbaar via de A-7 en AP-7 snelwegen. Deze wegen verbinden Nueva Andalucia met de belangrijkste steden langs de kust, wat het een perfecte uitvalsbasis maakt voor zowel dagelijkse woon-werkverkeer als weekenduitstapjes naar andere delen van Andalusië.

Levensstijl en Voorzieningen

Unieke Architectuur en Ontwerp:
Nueva Andalucía werd in de late jaren 60 ontworpen door José Banús, de visionair achter Puerto Banús. De wijk combineert traditionele Andalusische architectuur met moderne elementen, wat resulteert in een charmante mix van witte gevels, elegante smeedijzeren details en prachtige patio’s. Dit maakt de omgeving niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook bijzonder functioneel voor het moderne leven.

Uitgebreide Voorzieningen:
De wijk biedt een breed scala aan voorzieningen die zijn ontworpen om aan de behoeften van zowel inwoners als bezoekers te voldoen. Of u nu op zoek bent naar exclusieve golfbanen, sportclubs, luxe winkels of een breed scala aan eetgelegenheden, Nueva Andalucia heeft het allemaal. Bovendien zijn er uitstekende medische faciliteiten, banken en internationaal erkende scholen zoals Aloha College en Les Roches Marbella, wat het een ideale locatie maakt voor gezinnen.

Golfvilla Tucan 12 - Prachtige frontline villa in Nueva Andalucía - MDR Luxury Homes marbella

Kosmopolitische Gemeenschap:
Met een populatie van ongeveer 17.700 inwoners, waarvan veel expats, heeft Nueva Andalucia een internationale uitstraling. Deze diversiteit is duidelijk zichtbaar in het aanbod van restaurants, winkels en culturele activiteiten. De wijk biedt een levendige en inclusieve gemeenschap waarin verschillende culturen samenkomen.

Natuur en Recreatie

Natuurschoon en Outdoor Leven:
Nueva Andalucía is omringd door het prachtige Sierra Blanca gebergte en het idyllische Lago de las Tortugas. Deze natuurlijke omgeving biedt tal van mogelijkheden voor wandelingen, picknicks en andere buitenactiviteiten. Het meer is een rustige plek waar u kunt genieten van de lokale fauna en de serene schoonheid van de natuur.

Sportfaciliteiten van Wereldklasse:
Voor sportliefhebbers biedt Nueva Andalucia ongeëvenaarde mogelijkheden. De wijk is de thuisbasis van vijf topklasse golfbanen, waaronder Aloha Golf Club, Las Brisas en Los Naranjos, die samen het gebied de bijnaam “Golf Valley” hebben opgeleverd. Daarnaast is er de Manolo Santana Tennis Academy, een van de beste tennisscholen in de regio, waar zowel beginners als gevorderden hun spel kunnen verbeteren.

Strandplezier:
Hoewel Nueva Andalucía zelf geen stranden heeft, liggen de prachtige stranden van Puerto Banús op slechts een korte wandeling afstand. Hier vindt u zowel gezinsvriendelijke baaien als enkele van de beroemdste strandclubs van Marbella, waar u kunt ontspannen en genieten van het mediterrane leven.

Eten en Drinken: Een Culinaire Reis

Nueva Andalucia is een paradijs voor fijnproevers, met een uitgebreide selectie aan restaurants die gerechten uit de hele wereld serveren. Of u nu zin heeft in een volledig Engels ontbijt, een sappige Argentijnse steak of authentieke Spaanse tapas, de culinaire scene hier zal u niet teleurstellen. Enkele van de meest populaire eetgelegenheden zijn Mosh Fun Kitchen, een trendy restaurant en nachtclub, en El Dorado Corner Café, bekend om zijn heerlijke brunches en ontspannen sfeer.

Vastgoed in Nueva Andalucia: Luxe Woningen in een Prachtige Omgeving

Nueva Andalucía staat bekend om zijn exclusieve vastgoedmarkt, die een breed scala aan eigendommen biedt, van moderne appartementen tot ruime villa’s met privé zwembaden en prachtig aangelegde tuinen. De wijk trekt vooral kopers aan die op zoek zijn naar luxe, comfort en privacy in een van de meest prestigieuze gebieden van Marbella.

Appartementen en Penthouses:
Voor wie op zoek is naar een onderhoudsarme woning, bieden de moderne appartementen en penthouses in Nueva Andalucia een uitstekende optie. Deze eigendommen zijn vaak gelegen in beveiligde complexen met toegang tot luxe voorzieningen zoals zwembaden, fitnessruimtes en spa’s.

Vrijstaande Villa’s:
De villa’s in Nueva Andalucía zijn enkele van de meest gewilde eigendommen in de regio, met ruime percelen, privé zwembaden en een adembenemend uitzicht op de golfbanen of de Middellandse Zee. Deze villa’s zijn ideaal voor gezinnen of iedereen die op zoek is naar een rustige, luxe levensstijl.

Golfvilla Tucan 12 - Prachtige frontline villa in Nueva Andalucía - MDR Luxury Homes marbella

Waarom Kiezen voor Nueva Andalucía?

Nueva Andalucia biedt een unieke combinatie van luxe, gemak en natuurlijke schoonheid, wat het tot een van de meest gewilde woonwijken in de regio maakt. De wijk biedt niet alleen een eersteklas levensstijl, maar ook een strategische locatie dicht bij Marbella en Puerto Banús, waardoor het de perfecte plek is voor zowel permanente bewoners als vakantiegasten.

Uitstekende Voorzieningen:
Alles wat u nodig heeft, van hoogwaardige gezondheidszorg tot luxe winkelervaringen, is binnen handbereik. De aanwezigheid van internationale scholen maakt het ook een ideale locatie voor gezinnen.

Toegang tot Natuur en Recreatie:
De combinatie van prachtige natuurlijke omgevingen, top golfbanen en nabijgelegen stranden zorgt ervoor dat u nooit zonder iets te doen zit. Of u nu houdt van wandelen, golfen, tennissen of gewoon ontspannen op het strand, Nueva Andalucía heeft het allemaal.

Een Kosmopolitische Levensstijl:
De diverse gemeenschap van Nueva Andalucia zorgt voor een levendige en dynamische sfeer, waar u kunt genieten van een breed scala aan culturele en culinaire ervaringen.

Uw Toekomst in Nueva Andalucía

Nueva Andalucia is de ideale bestemming voor wie op zoek is naar een luxueuze, maar rustige levensstijl, compleet met alle voorzieningen en een prachtige natuurlijke omgeving. Of u nu op zoek bent naar een permanent huis of een tweede verblijf, Nueva Andalucía biedt alles wat u nodig heeft om van het leven aan de Costa del Sol te genieten.

Neem Vandaag Nog Contact Op met MDR
Geïnteresseerd in het kopen van een woning in Nueva Andalucia? Neem contact op met MDR voor persoonlijke begeleiding en ontdek hoe wij u kunnen helpen het perfecte huis te vinden in deze prachtige wijk.

Ontdek onze aanbiedingen in Nueva Andalucia

Compare listings

Vergelijken