Estepona Gids: Uw Poort naar Luxe en Traditie aan de Costa del Sol

Introductie tot Estepona: Een Andalusische Parel

Ontdek de Verborgen Schat

Estepona, gelegen aan de westelijke rand van de Costa del Sol, is een authentieke parel die haar traditionele Andalusische sfeer heeft behouden. Het is een ideale bestemming voor diegenen die zoeken naar luxe vastgoed in een charmante omgeving. Estepona is uniek met zijn witgekalkte huizen, wereldklasse stranden, en een verfijnde atmosfeer.

Moderne Charme in het Hart van Estepona

Het stadscentrum, recentelijk gemoderniseerd, staat nu bekend als een van de meest aantrekkelijke resorts aan de Costa del Sol. De autovrije straten, omzoomd met witgekalkte huizen en versierd met kleurrijke geraniums, bieden een pittoreske en rustige omgeving.

Wandel langs de Boulevard: Geniet van een ontspannen wandeling langs de kilometerslange boulevard, naast de prachtige blauwe vlagstranden. Het pad maakt deel uit van de Senda Litoral, die een onvergetelijk uitzicht biedt.

Jachthaven en Voorzieningen: De westkant van Estepona herbergt de levendige jachthaven, met een vissersvloot, diverse winkels, restaurants en een wekelijkse zondagsmarkt. De stad beschikt ook over topfaciliteiten zoals gezondheidscentra, privéziekenhuizen en uitstekende scholen, waaronder Colegio San José.

Estepona West: Ontspannen Luxe

In het westen vindt u serene laagbouw woonontwikkelingen zoals Valle Romano en Costa Galera. Hier bevinden zich enkele van de beste hotels van het resort, waaronder Hotel Fuerte Estepona en Thalasso Spa Elba, evenals unieke bestemmingen zoals het naturistenresort Costa Natura.

Estepona Oost: De Nieuwe Gouden Mijl

Het gebied tussen het stadscentrum en San Pedro de Alcántara, bekend als de New Golden Mile, is een enclave van luxe. Hier vindt u prestigieuze ontwikkelingen zoals Alcazaba Beach en Los Granados del Mar, naast wereldklasse hotels zoals Ikos Andalusia en het Kempinski Hotel Bahia. Deze zone biedt uitzonderlijke gemeenschappelijke faciliteiten en een directe toegang tot de stranden.

Estepona Noord: Comfort en Toegankelijkheid

Ten noorden van de A7-snelweg, maar toch dicht bij het strand, liggen populaire ontwikkelingen zoals Cancelada en El Paraiso. Deze gebieden kenmerken zich door laagbouw en bieden een mix van appartementen, herenhuizen en villa’s. In de buurt vindt u ook gerenommeerde hotels zoals het Occidental Estepona Thalasso & Spa en Hotel TRH Paraiso, en iets verder landinwaarts het beroemde Villa Padierna.

Een Levendige Gemeenschap in een Traditioneel Decor

Estepona, met een bevolking van ongeveer 70.000 mensen, is een levendige stad die een voorproefje biedt van het traditionele Spanje, gecombineerd met alle voordelen van een zonnige regio. De stad is een mix van het oude en het nieuwe, waar moderniteit hand in hand gaat met traditie.

Vastgoed: Een Rijke Keuze

Van charmante appartementen in de oude stad tot luxueuze villa’s en moderne appartementencomplexen langs de kust, Estepona biedt een breed scala aan vastgoedopties. De stad maakt deel uit van de ‘Gouden Driehoek’, samen met het glamoureuze Marbella en het prachtige Benahavís. 

Eten en Uitgaan

Estepona biedt een scala aan eetgelegenheden, van traditionele tapasbars tot internationale keukens. Probeer zeker de lokale sopa campera, een heerlijke soep met verse groenten en fruit.

Estepona: Modern Paradijs aan de Costa del Sol

Winkelen, Gezondheid en Levenskosten

De stad is rijk aan lokale winkels en markten en biedt uitstekende gezondheidszorgfaciliteiten. De levenskosten zijn iets hoger in vergelijking met andere delen van de Costa del Sol, maar dit weerspiegelt de exclusiviteit en kwaliteit van het leven in Estepona.

Estepona’s Prachtige Stranden en Natuur

Estepona pronkt met enkele van de beste en rustigste stranden aan de Costa del Sol. Het is ook gezegend met adembenemende natuurschoon, waaronder het berglandschap van Los Reales ten noorden van de stad.

Culturele Rijkdom en Recreatiemogelijkheden

Estepona biedt een rijk cultureel programma en diverse recreatiemogelijkheden. Het stadscentrum is onlangs gerenoveerd en wordt beschouwd als een van de mooiste aan deze kant van de Costa del Sol. Voor golfliefhebbers zijn er talrijke golfbanen in en rond Estepona.

Uitstekende Voorzieningen en Faciliteiten

Met gezondheidscentra, privéziekenhuizen, scholen en sportcentra is Estepona uitstekend uitgerust om aan alle behoeften te voldoen.

Ontdek hier onze woningen die MDR te koop aanbiedt in Estepona

Compare listings

Vergelijken