Marbella Lake Nueva Andalucia MDR Luxury Homes

Nueva Andalucía: Uw Complete Gids voor Wonen en Ontspannen in Deze Prachtige Marbella Wijk

Nueva Andalucia, gelegen ten westen van Marbella en ten noorden van Puerto Banús, is niet zomaar een woonwijk. Het staat bekend om zijn luxueuze levensstijl, vredige ambiance en diverse faciliteiten. In deze gedetailleerde gebiedsgids gaan we in op wat Nueva Andalucia te bieden heeft voor zowel bewoners als bezoekers.

Ligging en Bereikbaarheid

Waar ligt Nueva Andalucía?

Nueva Andalucía ligt strategisch tussen de AP-7 tolweg in het noorden, de Guadaiza rivier in het westen en de Rio Verde in het oosten. De wijk is eenvoudig te bereiken vanaf de luchthaven van Malaga in circa 35 minuten en de luchthaven van Gibraltar in minder dan een uur.

Hoe kom ik er?

Vanuit Malaga en Gibraltar is de wijk goed te bereiken via de A-7 of AP-7 (tol) snelwegen. Een rit naar het centrum van Marbella duurt slechts iets meer dan 10 minuten, via de begeerlijke Golden Mile.

Levensstijl en Voorzieningen

Ontwerp en Architectuur

Nueva Andalucia is in de late jaren 60 ontworpen door José Banús, de architect achter Puerto Banús, en combineert Andalusische architectuur met moderne elementen. Denk aan witte gevels, smeedijzeren details en prachtige patio’s.

Voorzieningen

De wijk kent een scala aan voorzieningen, variërend van golfbanen en sportclubs tot winkels en eetgelegenheden. Ook medische centra, banken en gerenommeerde scholen zoals Aloha College en Les Roches Marbella zijn binnen handbereik.

Diversiteit

Met een bewonersaantal van circa 17,700, waarvan veel expats, kent Nueva Andalucía een internationale flair. Dit is terug te zien in de verscheidenheid aan restaurants en winkels.

Natuur en Recreatie

Natuurschoon

Omringd door de Sierra Blanca bergen en het Lago de las Tortugas, biedt de wijk veel mogelijkheden voor natuurliefhebbers. Het meer en de omliggende bossen zijn een toevluchtsoord voor lokale fauna.

Sportfaciliteiten

Met niet minder dan vijf topklasse golfbanen en de Manolo Santana Tennis Academy zijn de sportmogelijkheden in Nueva Andalucía legio.

Stranden

De nabijgelegen stranden van Puerto Banús zijn te voet bereikbaar en bieden zowel gezinsvriendelijke baaien als Marbella’s meest beroemde strandclubs.

Eten en Drinken

Of je nu houdt van een volledig Engels ontbijt, Argentijnse steaks of traditionele Spaanse tapas, de culinaire scene in Nueva Andalucía laat niets te wensen over.

Conclusie

Nueva Andalucía is een ideale bestemming als je op zoek bent naar een luxueuze, maar rustige levensstijl, compleet met alle voorzieningen en een prachtige natuurlijke omgeving.

Neem Contact Op

Geïnteresseerd in het kopen van een woning in Nueva Andalucía? Neem contact met ons op voor end-to-end begeleiding in uw zoektocht naar het perfecte huis.

Ontdek onze aanbiedingen in Nueva Andalucia

Compare listings

Vergelijken