Waarom Forbes Málaga een Topbestemming Vindt

Forbes Malaga

Het wereldberoemde Amerikaanse tijdschrift Forbes heeft een lijst samengesteld van twintig steden in de wereld waar Amerikanen graag wonen, investeren, nieuwe projecten opzetten en met pensioen gaan. Deze lijst is echter ook zeer relevant voor Europeanen. Málaga heeft de tiende plaats behaald in deze top 20. Maar waarom precies Málaga? Laten we eens kijken.

Criteria van Forbes

Volgens Forbes voldoet de hoofdstad aan verschillende criteria, waaronder internationale scholen, een goed gezondheidssysteem, de nabijheid van luchthavens, de kosten van huisvesting, een lage misdaadgraad en een goede levenskwaliteit. De Best European Destinations (EBD) was verantwoordelijk voor het samenstellen van deze ranglijst en heeft 20 steden gekozen uit 120 kandidaten.

Waarom Málaga?

Het antwoord ligt in de authenticiteit, locatie, gemakkelijke toegang tot steden als Sevilla, Ronda, Cordoba of Granada, het unieke culturele aanbod met niet minder dan 37 musea, de indrukwekkende natuurwonderen en natuurlijk het jaarlijkse gemiddelde van meer dan 300 dagen zon. Málaga is een unieke bestemming in Europa en een mix van modern, traditioneel, cultuur, strand, gastronomie en winkelen.

Forbes Malaga

Wat Málaga te Bieden Heeft

Málaga heeft een rijke geschiedenis van meer dan 3.000 jaar, sinds de Feniciërs de stad hebben gesticht. Vandaag is het een prachtige, vriendelijke en kosmopolitische stad die toeristen uit de hele wereld betovert. Of het nu gaat om het Romeinse theater of de oude “garum”-baden, Málaga biedt een reis terug in de tijd naar het Romeinse Hispania.

Daarnaast biedt de stad een ongelofelijk uitgebreid cultureel aanbod, geconcentreerd in het historische centrum. Met 3,5 miljoen bezoekers per jaar is het Picasso Museum een van de meest bezochte musea in Spanje. Andere opmerkelijke galerijen zijn het Centre Pompidou Málaga en de collectie van het Russisch Museum Sint-Petersburg, samen met het Carmen Thyssen.

Of bezoekers nu genieten van hedendaagse kunst of schilderijen uit de 19e eeuw, Spaanse wijn, mediterrane keuken, archeologie of zelfs auto’s, Málaga biedt een lange lijst van interessante musea om aan ieders smaak te voldoen.

Conclusie

Málaga is niet alleen een bestemming die vrijetijdstoerisme en zaken combineert, maar ook een plek met een ongelooflijk cultureel aanbod van wereldwijde erkenning en grote evenementen. Het is geen verrassing dat Forbes deze prachtige stad opneemt in hun top 20 van beste steden om te wonen en te investeren.

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken