Hoge Vraag: Luxe Onroerend Goed Marbella

Vista Lago Residences Real de la Quinta Benahavis MDR Luxury Homes,Luxe onroerend goed Marbella

Elke ervaren makelaar in Marbella zal u vertellen dat dit een buitengewone tijd is voor de verkoop van luxe onroerend goed in Marbella. Het verschil tussen vraag en aanbod van huizen van miljoenen euros is nog nooit zo groot geweest, waardoor de concurrentie om het beperkte aanbod van luxe woningen in dit zeer gewilde strandresort nog heviger is geworden.

Marbella heeft de 5 duurste straten van Spanje

Volgens Idealista.com is Marbella de thuisbasis van vijf van de tien duurste straten van heel Spanje (inclusief de Canarische Eilanden en de Balearen). De vastgoedprijzen in dit gebied zijn tot 38 keer hoger dan vergelijkbaar luxe onroerend goed in andere kust-/resortsteden. En alsof dat nog niet genoeg is om u te overtuigen van de wijsheid van het investeren in onroerend goed in Marbella, beschikt het gebied ook over zes van de tien duurste eigendommen van Spanje, elk met een prijskaartje van meer dan 30 miljoen euro.

8,5 miljoen euro gemiddelde villaprijs in Sierra Blanca

De duurste straat van Marbella is geïdentificeerd als Calle Mozart. De ijle en uiterst rustige woonwijk Sierra Blanca ligt in de uitlopers van de bergen boven Marbella en is de thuisbasis van de crème de la crème van luxe onroerend goed. De gemiddelde prijs voor de luxe woningen zou 8,5 miljoen euro kosten. Je komt binnen via een veiligheidscontrole, bemand door gewapende bewakers. Onder de bewoners bevinden zich bekende namen als tennistopper Novak Djokovic.

Camojan Six Marbella MDR Luxury Homes, luxe onroerend goed Marbella
Camojan Six Marbella

La Zagaleta heeft het duurste luxe onroerend goed van Spanje

Dit is echter niet het duurste gebied aan dit prachtige gedeelte van de Costa del Sol. Als u 13 kilometer ten westen van Marbella reist, vindt u La Zagaleta Resort and Country Club in Benahavís. Hier bedraagt de gemiddelde prijs voor een villa in deze zeer exclusieve enclave maar liefst 10,7 miljoen euro, terwijl sommige moderne luxe herenhuizen prijzen bereiken die oplopen tot 36 miljoen euro. Voor meer details over het luxe onroerend goed in Benahaví kunt u onze blog lezen: “Het is officieel! Benahavís is de duurste plaats om luxe onroerend goed in Spanje te kopen”.

Grote vraag naar luxe vastgoed

De vraag- en aanboddynamiek op de vastgoedmarkt in Marbella werd uitgelegd door de oprichter van MDR Luxury Homes, Myriam De Roye:

“Deze prijzen weerspiegelen de vraag naar de Marbella-levensstijl. Iedereen wil van het goede leven genieten en is bereid te betalen wat daarvoor nodig is. Sinds de oprichting van Marbella als een glamoureuze strandbestemming is luxe onroerend goed in Marbella duur geweest. In 2023, wanneer andere sectoren van de markt het moeilijk hebben vanwege de hoge hypotheekrentetarieven, blijft de markt voor luxe onroerend goed in Marbella levendig, aangezien 45% contante kopers zijn en niet worden beïnvloed door hogere rentetarieven.”

Een recent artikel in El Pais meldt dat vastgoedexperts in Zuid-Spanje het met Myriam eens zijn dat deze eigendommen niet lang op de markt zullen staan, ongeacht het prijskaartje. De vraag is zo beperkt dat ze onmiddellijk zullen worden opgepikt door kopers die een prachtig luxe huis willen bezitten en slimme vastgoedinvesteringen willen doen.”

Waarom iedereen van Marbella houdt

Deze prijspunten weerspiegelen niet alleen de hoge kwaliteit van deze moderne luxe huizen, maar ook het buitengewoon mooie uitzicht over de Middellandse Zee. Er speelt ook nog een ander aspect mee: de aantrekkingskracht van Marbella’s kosmopolitische sfeer en voortreffelijke levensstijl.

Santa Clara Homes Marbella
Santa Clara Homes Marbella

Uitstekende reisverbindingen

De nabijgelegen stad Málaga (een attractie op zich die in 2022 werd uitgeroepen tot de op één na populairste mondiale bestemming voor executive digital nomads) heeft een drukke internationale luchthaven met regelmatige vluchten vanuit de meeste grote steden. Er wordt zelfs gerapporteerd dat het aantal aankomsten op een historisch hoog niveau ligt; in de eerste paar maanden van 2023 was er een stijging van 9% ten opzichte van de cijfers van vóór de pandemie voor 2019.

Zonnige levensstijl

Het gematigde klimaat en de natuurlijke topografie van bergen, meren, rivieren en natuurlijk eindeloze uitgestrekte gouden zandstranden maken het tot een van de meest aantrekkelijke bestemmingen ter wereld, het hele jaar door. Voeg daarbij de beroemde gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet, de overvloed aan vers gevangen vis en lokaal geteelde producten die worden gebruikt door een ruime keuze aan hoogwaardige restaurants en chef-koks met Michelin-sterren (zoals de in Malaga geboren Dani García)

Aan elk aspect van het dagelijks leven wordt gedacht met voorzieningen van hoge kwaliteit, waaronder internationale scholen, medische voorzieningen van wereldklasse en elk mogelijk type sport, buitenactiviteit en watersport.

Of u nu geïnteresseerd bent in het investeren in een modern luxe landhuis in een gated community zoals La Zagaleta of Sierra Blanca of de voorkeur geeft aan luxe appartementen aan de Golden Mile van Marbella, de sleutel is om samen te werken met een gevestigde makelaar die toegang heeft tot nieuwe aanbiedingen van luxe woningen te koop, vaak voordat ze op de vrije markt komen.

Wilt u meer weten over de luxe woningen die te koop zijn in Marbella, Benahavís of de wijdere Costa del Sol, neem dan contact op met Myriam via Myriam@mdrluxuryhomes.com.

BE +32 476 211 233

ES +34 663 329 202

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken
error: Alert: Content selection is disabled!!