Het is officieel! Benahavís is de duurste plaats om luxe vastgoed in Spanje te kopen

Het is officieel! Benahavís is de duurste plaats om luxe vastgoed in Spanje te kopen, Luxe vastgoed Benahavís La Zagaleta villa's Vastgoedbeleggingen Spanje Nieuwbouwprojecten Benahavís Exclusieve vastgoedmarkt Costa del Sol vastgoed

De Costa del Sol is opnieuw bevestigd als het juweel op de kroon voor de verkoop van luxe onroerend goed in Spanje. Volgens een recent rapport van Idealista.com is de Gouden Driehoek (bestaande uit drie van de meest populaire steden aan de kust; Benahavís, Marbella en Estepona) opnieuw geïdentificeerd als de regio met de duurste huizen te koop in Spanje.

Van de drie steden werd Benahavís (gepositioneerd 10 minuten landinwaarts tussen Estepona en Marbella) uitgekozen voor de eer de duurste straat te hebben – El Coto La Zagaleta – op het Spaanse schiereiland! De gemiddelde prijs voor elk van deze La Zagaleta villa's die te koop staan, bedraagt € 7.043.750.

De rangschikking van Idealista is gebaseerd op een gemiddelde van alle soorten eigendommen (appartementen, townhouses en villa's) die in dezelfde straat worden geadverteerd, waarbij alleen straten met ten minste 10 advertenties worden gebruikt. Daarom worden duurdere individuele vastgoedprijzen mogelijk niet in de berekening opgenomen.

Waarom Benahavís een paradijs voor vastgoedbeleggers is

Als pro-lid van Ryan Serhant met ervaring in het te koop aanbieden van luxe huizen in Zuid-Spanje, legde de oprichster van MDR Luxury Homes, Myriam De Roye, uit waarom Benahavís in 2022 werd vermeld als de nummer één vastgoedhotspot: “Deze kleine gemeente (150 km met een bevolking van 7.100) staat vaak hoog op de nationale vastgoedlijsten, omdat het een reputatie heeft voor hoogwaardig luxe vastgoed, zowel in het dorp als aan de rand. Er is ook een beperkt aantal prachtige herenhuizen en luxe landgoederen van miljoenen euros gelegen in de exclusieve enclave La Zagaleta, die deel uitmaakt van Benahavís.”

Over La Zagaleta, Benahavís

Het is niet overdreven om te zeggen dat La Zagaleta Europa’s meest exclusieve en besloten Country Club en Resort is. Dit toevluchtsoord op de berghelling was een voormalig jachtlandgoed dat eigendom was van de Saoedi-Arabische zakenman Adnan Khashoggi en dat meer dan 900 hectare aan bossen, bergen en ravijnen beslaat en de meest buitengewone uitzichten en nabijheid tot de natuur biedt. Het project omvat grote privé landgoeden en luxe villa’s die volledige veiligheid en privacy genieten tegen nieuwsgierige blikken.

Onder de bewoners bevinden zich enkele van de meest invloedrijke en rijke individuen ter wereld die genieten van de voordelen van twee privé golfbanen en clubhuizen, een manege en restaurants, allemaal beschermd door een particuliere veiligheidsdiensten.

Benahavís vastgoed

Natuurlijk is Benahavís zoveel meer dan La Zagaleta, daarnaast is er een perfect bewaard gebleven, bruisend heuveldorp met veel Andalusisch karakter, waar kronkelende voetgangersstraten zijn omzoomd met witgekalkte herenhuizen en villa's met heldere bloemen die elke beschikbare muur sieren. Aan de rand van het dorp vindt u een beperkt aantal hoogwaardige nieuwbouwprojecten in Benahavís, zoals deze prachtige Tiara  appartementen en penthouses met 3 en 4 slaapkamers, naast luxe villa's.

Tiara Benahavis MDR Luxury Homes, luxe vastgoed Benahavis
Tiara Benahavis

Perfect gepositioneerd

Een van de vele attracties van Benahavís is de uitstekende locatie. Zoals eerder vermeld, ligt het dorp slechts een klein eindje rijden landinwaarts van de prachtige stranden en bruisende kustplaatsen Estepona in het westen en San Pedro de Alcantara, Puerto Banús en Marbella in het oosten. De luchthavens van Gibraltar en Malaga zijn met de auto in ongeveer 50 minuten te bereiken en de faciliteiten van de naburige steden zijn gemakkelijk bereikbaar via uitstekende vervoersverbindingen.

Zoals verwacht bij zo'n welvarende gemeenschap is er een breed scala aan hoogwaardige voorzieningen, waaronder gemakkelijke toegang tot internationale scholen, medische voorzieningen, winkels (lokale supermarkten, commerciële centra en de designerboetieks van Marbella en Puerto Banús). Als u van buitenactiviteiten houdt, is het omliggende landschap ideaal voor paardrijden, wandelen, fietsen, kajakken, watersporten en canyoning, eigenlijk alles wat u maar wilt uitproberen. U kunt ook naar het strand gaan om te zeilen, watersporten, zonnebaden of relaxen in een chiringuito of strandclub.

Er is ook een bloeiend artistiek element in het dorp, dat de mogelijkheid biedt om door galerijen te struinen en originele kunstwerken op te halen.

Benahavís wordt ook omringd door een aantal uiterst prestigieuze en gerenommeerde golfresorts, waaronder het eerder genoemde La Zagaleta, het vijfsterrenhotel en golfresort Villa Padierna (zoals bezocht door Michelle Obama), Los Arqueros en La Quinta.

Eetkamer van Andalusië

Als u graag uit eten gaat, is Benahavís de perfecte bestemming. Het dorp barst van de hoge concentratie aan restaurants in alle soorten en maten. De keuze aan restaurants van hoge kwaliteit is overweldigend voor zo’n klein dorp, variërend van lekker eten tot tapas, waardoor het dorp liefkozend de ‘eetkamer van Andalusië’ wordt genoemd. Een opmerkelijk etablissement is het prachtig sfeervolle Amanhavís Hotel and Restaurant en het geliefde lokale favoriet Los Abanicos, waar je versteld zult staan van de grootte van de porties en de kwaliteit van het eten.

Om een lang verhaal kort te maken: wat Benahavís qua omvang mist, wordt gecompenseerd door kwaliteit en karakter: het is de perfecte plek om te genieten van de beste aspecten van de Andalusische luxe levensstijl.

Als u meer wilt weten over de luxe woningen die te koop zijn in Benahavís of de bredere Costa del Sol, neem dan contact op met MDR via welkom@mdrluxuryhomes.com.

BE +32 476 211 233

ES +34 663 329 202

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken
error: Alert: Content selection is disabled!!