Waarom 2024 het jaar is voor slimme beleggers om onroerend goed te kopen in Estepona

Iglesia Del Carmen Estepona Andalusia Spain Europe

De provincie Málaga is een enorm gebied, met uitgestrekte delen van de prachtige mediterrane kustlijn, dorpen, steden en steden, elk met hun eigen speciale unieke karakter en charmes. Tenzij je bekend bent met een specifiek gebied of een eerdere voorkeur hebt, maakt de pure schaal van keuze het moeilijk om te beslissen waar je je droomhuis moet kopen. Van de prachtige appartementen te koop in het centrum van Málaga tot de relatief onontdekte kustlijn van Casares en de mooie dorpjes in het binnenland, er is een rijke voorraad om uit te kiezen, wanneer u overweegt waar u uw luxe penthouse of luxe villa kunt kopen.

Laten we eens kijken naar Estepona om u te helpen uw zoekopdracht te verfijnen. Estepona, gelegen aan de westkant van de Costa del Sol, is een levendige kustplaats die al lang een favoriete bestemming is onder Spanjaarden. In de loop der jaren heeft het echter stilletjes erkenning gekregen bij een breder publiek dat onder de indruk is van zijn prachtige stranden, betaalbare eigendommen en traditioneel ongerept karakter.

Naast de vele traditionele charmes is Estepona momenteel een hot topic onder slimme beleggers, aangezien het een metamorfose ondergaat, waardoor het binnenkort zijn grotere, meer bekende buur Marbella zou kunnen overschaduwen.

Málaga’s eerste lage-emissiezone

Estepona heeft het afgelopen decennium uitgebreide investeringen doorgevoerd, die te zien zijn in de onlangs voltooide 1,5 km lange promenade aan het strand, de langste van Spanje. De ontwikkeling van de promenade maakt deel uit van Estepona’s streven om de eerste lage-emissiezone van Málaga te worden, die ook bredere voetgangerszone en renovaties in de hele stad omvat. Bovendien heeft de raad 2.000 goedkope parkeerplaatsen gecreëerd (slechts 1€ per dag) om het verkeer tot een minimum te beperken.

Hotel El Pilar Estepona

Hotelinvestering

Er is geen tekort aan luxe hotels in de omgeving van Estepona, en de afgelopen jaren zijn er aanzienlijke investeringen geweest. In 2023 werd onthuld dat IKOS Resort Group meer dan 17 miljoen euro investeerde om de Ikos Andalucia op de New Golden Mile, Estepona, te vernieuwen en uit te breiden. Meer recentelijk betaalde Unicorn Royal Emirates, de luxe residentiële en hotelexperts, 40 miljoen euro om het 5-sterren Santa Marta hotelproject aan de oostkant van Estepona te verwerven. Het gedeeltelijk gebouwde project aan het strand is gepland voor voltooiing in 2027. De volledige investering na voltooiing zal naar verwachting in de buurt van 150 euro miljoen bedragen. Al deze activiteiten bevestigen waarom het nu het juiste moment is om de te koopwoningen in Estepona van dichterbij te bekijken.

Starlite Estepona

De lokale overheid heeft onlangs bevestigd dat de Starlite Music of Estepona van ‘strategisch belang’ is. De site van de muziek en de audiovisuele site zouden zich in het La Panera-gebied bevinden en zouden naar schatting € 286 miljoen aan investeringen aantrekken. Plannen omvatten de oprichting van opnamestudio’s, tv- en filmsets met opslag en magazijnen, boulevards, meren, restaurants en auditoria die groot genoeg zijn voor maximaal 15.000 personen. Blue prints omvatten ook een hotel met 200 kamers en een conferentiecentrum. Dit zal niet alleen Estepona in de schijnwerpers zetten voor creatieve ondernemingen en entertainmentmogelijkheden, maar de creatie ervan zal ook 450 banen opleveren.

Starlight Occidental, het wereldberoemde muziek-, mode-, cultuur- en gastronomiefestival, wordt elk jaar in Marbella gehouden. Met dit nieuwe project kunnen de promotors het evenement verplaatsen van de huidige locatie boven Marbella naar Estepona.

Wat zijn de rendementen wanneer u onroerend goed in Estepona koopt?

Statistieken gepubliceerd door onroerend goed portaal, Idealista, melden record jaar op jaar huur stijgingen in Estepona. Goed nieuws voor investeerders, maar niet zo goed voor huurders, aangezien de huurtarieven zijn gestegen met een jaar-op-jaartarief van 34,9%, en alleen al in het eerste kwartaal van 2024 is er een buitengewone stijging van 10,8% geweest. In maart 2024 is het gemiddelde van woningen in Estepona gekoppeld aan 15,87€ per vierkante meter, vergeleken met 13,55€ in dezelfde periode in 2023 en 10,66€ in 2022. Evenzo is de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Estepona dramatisch gestegen van 3,094€ in maart 2023 tot 3.557€ per vierkante meter in maart 2024.

Natuurlijk profiteert niet alleen Estepona van meer investeringen, de hele provincie Malaga zal in 2024 een toename van 615,6 miljoen investeringen zien. Dit vertegenwoordigt een stijging van 32% ten opzichte van de 466,6 miljoen geïnvesteerd in 2023. De verhoging werd begin april aangekondigd op een persconferentie door Caroline España, de regionale minister van Economie, Financiën en Europese Fondsen van de PP-partij.

Of u nu op zoek bent naar uw droomhuis of een vastgoedbelegging aan de Costa del Sol of u wilt meer details over onze zorgvuldig geselecteerde eigendommen om te kopen in Estepona, uw makelaar zou uw eerste aanspreekpunt moeten zijn, om die cruciale vroege bezichtigingen te regelen.

Neem contact op met Myriam op Myriam@mdrluxuryhomes.com.

BE +32 476 211 233

ES +34 663 329 202

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken
Let's do this!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Toplocaties
  • Prachtige woningen
  • Lifestyle & Tips