Ojén: Een van de beste plekken om te wonen aan de Costa del Sol

Ocean View Marbella Ojén, Ojen Marbella

Waarom Ojén?

Als je je afvraagt waar je moet zoeken om het perfecte luxe huis te vinden, hebben wij het antwoord voor je: Ojén. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Al in 2005 verklaarde The Sunday Times, een van de meest gerespecteerde kranten van het VK, dat Ojén tot de top 50 plaatsen behoort om in de wereld te wonen. En dat is niet alles; de beroemde Spaanse zanger Julio Iglesias koos Ojén als zijn zomerverblijf en bracht regelmatig vakanties door op zijn luxe privélandgoed Las Cuatro Lunas.

Bevolking en internationale aantrekkingskracht

Onderdeel van de gemeente Sierra de las Nieves, is Ojén een klein binnenlands stadje met ongeveer 3.500 inwoners. Maar laat je niet misleiden door het kleine aantal, het heeft een grote aanhang onder internationale kopers op zoek naar luxe appartementen en villa's in Spanje. Sterker nog, 23,1% van de bevolking komt uit het buitenland.

Waarom is Ojén zo populair?

Naast enkele van de meest verbluffende luxe vastgoedopties, is er de geweldige locatie en de betoverende traditionele Andalusische sfeer. Ojén ligt net achter de heuvels van Marbella en mag dan slechts 10 km van Marbella verwijderd zijn per auto, qua persoonlijkheid is het een heel andere wereld.

Traditioneel Andalusisch met een vleugje glamour

Stel je Marbella voor toen het meer een vissersdorp was dan een plek voor beroemdheden; dit is de traditionele Andalusische levensstijl die Ojén biedt. Maar met de toegevoegde allure van de nabijgelegen glitter en glamour van de stranden, jachthavens en het bruisende sociale leven van Marbella en Puerto Banús.

Ocean View Luxury Homes

Alsof dit nog niet genoeg is om je te verleiden, staat Ojén op het punt om nog gewilder te worden met de lancering van Ocean View. Dit is een gloednieuw project van super-de-luxe appartementen en penthouses, grenzend aan 230 hectare beschermde natuurreservaten en op een steenworp afstand van het centrum van Ojén. Nieuwe woningen zijn schaars in Ojén, dus dit is geweldig nieuws voor iedereen die zich wil onderdompelen in de Spaanse cultuur, maar dan wel met alle comfort en hoge specificaties van een moderne luxe villa.

Ocean View Marbella Ojén, Ojen Marbella
Ocean View Marbella

Perfect gelegen

Om een cliché te gebruiken, Ojén biedt het beste van alle werelden. De nabijheid tot de Costa del Sol stelt bewoners in staat om een authentieke Andalusische ervaring te genieten, maar dan wel met alle faciliteiten van een wereldklasse vakantieresort binnen handbereik.

Ontspan en kom tot rust

Het leven in Ojén laat je het snelle leven even vergeten. Hier geniet je van een veel langzamer tempo in een traditioneel wit dorp. Je kunt naar de bar wandelen, genieten van een uitgebreide lunch of slenteren langs de kronkelende kleine wegen.

Actief en ontspannen

Het dorp is een favoriet bij liefhebbers van wandelen, trekking, fietsen, paardrijden en natuurlijk een rondje golf. Er is iets opwindends aan het inademen van de schone berglucht en het verkennen van de omliggende bossen, glooiende valleien en rivieren. Het spreekt voor zich dat de verhoogde positie een schitterend uitzicht op de bergen en de zee garandeert.

Ojén, Ojen Marbella

Conclusie: Een onweerstaanbare combinatie

Ojén biedt een vredige afwisseling van de drukte van de Costa del Sol, een mix van traditioneel Spanje en kosmopolitisch kustleven. Een krachtige combinatie die onmogelijk te weerstaan is.

Wil je meer informatie over de relaxte levensstijl of hulp bij het vinden van de beste luxe huizen te koop in Ojén, Marbella en de Costa del Sol? Contacteer ons!

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken
error: Alert: Content selection is disabled!!