Waarom Puerto Banús nog steeds de parel van de Costa del Sol is

Waarom Puerto Banús nog steeds de parel van de Costa del Sol is

Als je overweegt om een luxe woning te kopen aan de zonnige Costa del Sol, dan kom je waarschijnlijk uit bij een van de meest beroemde jachthavens ter wereld: Puerto Banús. Deze haven staat symbool voor glamour, met zijn zandstranden, superjachten, champagne, designerwinkels, bruisend nachtleven en miljoenenvilla’s.

Geschiedenis en Ontwerp

Het weinig bekende feit is dat architect Noldi Schrek, die ook heeft gewerkt aan het wereldberoemde Marbella Club Hotel, een rol heeft gespeeld in het vormgeven van het karakter van Puerto Banús. Hij adviseerde José Banús om geen hoogbouwappartementen te bouwen, maar in plaats daarvan een prachtig Andalusisch wit dorpje met een spectaculaire jachthaven te creëren om welgestelde investeerders en bezoekers aan te trekken.

Lancering en Populariteit

Puerto Banús werd gelanceerd met een gastenlijst die las als een ‘Who is Who’ van Hollywood en Europese royalty, waaronder Monaco’s Prins Rainier en Hollywood-prinses Grace Kelly. Tegenwoordig ziet de jachthaven ongeveer 5 miljoen bezoekers per jaar, wat aangeeft dat de eetlust voor luxe wonen nog steeds aanwezig is.

Hard Rock Hotel

Het Hard Rock Hotel, dat in juli ’23 geopend is, heeft een extra dimensie toegevoegd aan de luxe en exclusiviteit die Puerto Banús te bieden heeft. Met zijn 50 suites en 384 kamers, zes restaurants, een dakterras en VIP-bars met een dakzwembad, heeft het hotel al snel een naam gemaakt als een van de must-visit bestemmingen in het gebied.

Hard Rock Hotel Marbella, Puerto Banús
Source: Hard Rock Hotel Marbella

Designer Winkelen in Puerto Banús: Een Luxe Ervaring

Puerto Banús is ook een walhalla voor fashionista’s. Loop langs Calle Ribera en geniet van zowel het uitzicht op zee als van designerwinkels zoals Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en Gucci. Of je nu gek bent op Jimmy Choo-schoenen of Valentino jouw zwakte is, je vindt er kleding en accessoires die je zult waarderen. Ook zijn er multi-brand winkels zoals Elite Man waar je kleding en accessoires vindt van ontwerpers zoals Missoni, Alexander McQueen en Balmain.

Hoge Vraag, Beperkt Aanbod

Het aanbod van luxe woningen in dit gebied is veel lager dan de vraag, wat het tot een zeer begeerlijke locatie maakt voor vastgoedinvesteringen.

Conclusie

Als je meer informatie wilt over de ontspannen Andalusische levensstijl of hulp nodig hebt bij het vinden van de beste luxe woningen te koop in Marbella, Puerto Banús of de bredere Costa del Sol, neem dan contact met ons op.

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken
Let's do this!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Toplocaties
  • Prachtige woningen
  • Lifestyle & Tips