Ontdek de tapas routes aan de westelijke Costa del sol in April 2024

Tapas routes Costa del Sol Fuengirola

Misschien realiseer je je niet dat de Costa del Sol een enorme kuststrook is, die zich uitstrekt over 150km, beginnend ongeveer 50 km ten oosten van de stad Málaga tot aan de aangrenzende provincie Cádiz.
Langs deze strook liggen veel dorpen en steden, elk met hun eigen karakter en tradities, tal van stranden en uitgestrekte gebieden platteland, bergen, natuurparken en golfbanen.
We kunnen gerust zeggen dat, ongeacht het tijdstip van het jaar dat je bezoekt of als je nu al geluk hebt gehad om vastgoed aan de Costa del Sol te vinden en te kopen, er altijd ergens langs de kust een evenement, viering of activiteit plaatsvindt.

Als een specialist in luxe vastgoed aan de Costa del Sol, en het geluk te hebben om zelf vastgoed te bezitten in de provincie Málaga, zijn we bekend met de karakteristieken en kenmerken van de dorpen en steden, van de prachtige golfresorts in Mijas tot de te koop staande appartementen in Finca Cortesín die een exclusieve 5-sterren resort lifestyle bieden. Terwijl we op de hoogte blijven van de nieuwste vastgoed aanbiedingen, investeringen en verbeteringen in de gebieden, horen we ook over lokale festivals, ferias en markten die plaatsvinden.

Als je net zo van het Spaanse leven geniet, inclusief het proeven van de lokale producten, gerechten en wijnen als het MDR Luxury Homes team, zul je verheugd zijn om te horen dat er gedurende het hele jaar vele evenementen zijn die je de kans bieden om jezelf te verwennen. Zo organiseert Fuengirola bijvoorbeeld jaarlijks de Fuengirola International Culture Fair, waar gastronomie, kunst en cultuur uit meer dan 30 verschillende landen samenkomen in mei 2024, en de meeste dorpen hebben hun eigen tapas routes of ‘Ruta de la Tapa’-competities.

In april 2024 vinden er twee gastronomische evenementen plaats die redelijk dicht bij elkaar liggen aan de westelijke zijde van de Costa del Sol; de “Ruta de la Tapa” in Estepona en het “Degusta Casares” Festival.

Wat is Ruta de la Tapa?

Deze geliefde jaarlijkse route omvat verschillende restaurants en bars verspreid door de stad, waar je kunt genieten van diverse tapas en hun wijnen kunt uitproberen tegen een gereduceerde prijs. Het doel is dat mensen diverse menu’s proberen bij verschillende eetgelegenheden, waardoor ze hun smaakpalet kunnen uitbreiden, terwijl ze socialiseren en een leuke tijd hebben. Ze beoordelen het eten bij elk van de deelnemende eetgelegenheden, en op basis van alleen klant beoordelingen wordt er een winnende zaak gekozen.

Hoe klanten kunnen deelnemen aan de tapas routes

Een kleine map zal beschikbaar zijn met daarop de route, namen en locaties van de deelnemende restaurants en bars. Om mensen aan te moedigen om zoveel mogelijk gerechten en etablissementen uit te proberen, zijn er meerdere klanten-prijsuitreikingen. Iedere gelegenheid heeft zijn eigen stempel of markering, en je moet er minstens vijf verzamelen op je kaart om te bewijzen dat je de tapas hebt gegeten. Zodra je het vereiste aantal stempels hebt, moet je de kaart invullen, verzegelen en in Ă©Ă©n van de stembussen deponeren.

Tapas routes Costa del Sol

Ruta de la Tapa Estepona

De Ruta de la Tapa van Estepona 2024 zal plaatsvinden op 12, 13 en 14 april. Elke bar of restaurant in Estepona komt in aanmerking om deel te nemen aan de wedstrijd, maar ze moeten zich hebben geregistreerd bij het stadhuis tegen vrijdag 15 maart 2024. Om de deelnemers een handje te helpen, krijgt elk een voucher van 100€ die kan worden gebruikt voor de kosten van hun gerechten. Het is een fantastisch evenement dat lokale culinaire experts de kans biedt om te schitteren en hun prestaties erkend te laten worden.

De winnaar van de Beste Tapa 2024 wedstrijd zal een geldprijs van €1.000 ontvangen en een prijs uitgereikt krijgen door het stadhuis. In 2023 namen 30 verschillende gelegenheden deel aan de wedstrijd. De Ruta de la Tapa is slechts een onderdeel van een groter evenement dat plaatsvindt in heel Estepona, met onder andere diverse culturele en buitenactiviteiten.
Voor meer informatie bezoek: www.estepona.es.

Gastronomische en Culturele Beurs – Degusta Casares

Als de Tapas Route van Estepona je eetlust heeft opgewekt, kun je een paar kilometer naar het westen en een paar dagen later op 20 en 21 april zelfs nog meer eten proberen en genieten van de cultuur tijdens de Gastronomische en Culturele Beurs “Degusta Casares”.
Dit zal het achtste evenement van zijn soort in Casares zijn en het omvat een Tapas Route, ambachtelijke markt, workshops, dansen, livemuziek, speelruimtes en nog veel meer. Het doel is om de gastronomie en lokale cultuur te presenteren via live kookevenementen en opgenomen video’s die laten zien hoe je een aantal typisch Andalusische gerechten kunt bereiden.

Voor meer informatie bezoek de officiële website hier: https://www.casares.es/evento/feriagastronomica/
Dit soort evenementen zijn de perfecte manier om een zonnige lentedag door te brengen, genietend van de drukte in levendige bars en het verkennen van de stad terwijl je heerlijke tapas en drankjes probeert… en je weet het maar nooit, misschien win je ook nog wel een prijs!


Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuis of een investeringspand in Estepona, interesse hebt in luxe villa’s te koop in Casares, Spanje, of in een ander type vastgoed aan de Costa del Sol, je makelaar zou je eerste aanspreekpunt moeten zijn om die cruciale eerste bezichtigingen te regelen.

Contact Myriam op Myriam@mdrluxuryhomes.com.
BE +32 476 211 233
ES +34 663 329 202

Word lid van de discussie

Compare listings

Vergelijken